In stijl op wintersport!

A fish named fred introduceerde afgelopen seizoen zijn wintersport georiënteerde collectie. Gewoon lekkere draagbare items waar je hoofden doet omdraaien!

Elk item staat boordevol items die je op wintersport kunt tegenkomen, ski’s, goggles, berghutten etc.

By Heino mag je roepen dat je via ons komt en hij geeft je direct een vriendenkorting!

Covid update Tirol

In maart vervallen bijna alle Covid maatregelen zoals 2G voor de liften, gastronomie en winkels. Ook de FFP2 mondkapjes zullen zo goed als verdwijnen. Wellicht dat deze nog enkel in de skibussen gedragen moeten worden.

Vanaf dan mag er dus ook weer aan de bar gezeten worden en zal ook de bekende apres ski weer terugkeren.

Het lijkt dat de planning van onze reis perfect is. De grootste (school) vakantie drukte en alle beperkingen voorbij. Tijd voor een feestje, tijd voor de Clubreis!

Covid-19 maatregelen in Arlberg

Ik krijg voortdurend allerlei berichten doorgestuurd waarbij je het idee krijgt absoluut niet welkom te zijn in Oostenrijk. Het tegenovergestelde is waar, zeker nu wordt je overal als zeer gewaardeerde gast ontvangen.

Zelfs tijdens de Lockdown in Oostenrijk hebben we heerlijk geskied, hadden we geen enge grenscontroles, alleen maar lege pistes…

Nu lees ik boosteren en quarantaine. Het wordt de vakantieganger helemaal niet zo lastig gemaakt. Zelfs vakantiegangers die per vliegtuig vanuit ‘risicolanden’ arriveerden hadden geen extra controles. Persoonlijk zou ik zeker voorafgaand aan mijn reis een PCR test laten doen maar hierop ben ik ook geen controles tegengekomen.

Wel geldt er een streng 2G beleid. Je bent volledig gevaccineerd en je laatste vaccinatie is niet ouder dan 9 maanden of je hebt de afgelopen 6 maanden Corona gehad en hebt hiervan een herstelbewijs.

Zonder een internationale QR code kom je gewoon de grens over, kun je echter geen hotel boeken, geen restaurant of niet essentiële winkel bezoeken en mag je niet eens een kop koffie in een benzinestation drinken.

Verder moet je eigenlijk overal zodra je rondloopt binnen en op zeer drukke buitenlocaties een FFP2 mondkapje dragen. De controle hierop is een stuk strenger dan in Nederland.

Het laten zien van een QR code went zeer snel. Een mondkapje draag ik liever ook niet, maar ik moet zeggen, als dat nu het ergste is. Met een simpele aanpassing aan je ski-helm heb je in de skiliften heel snel zonder dat je je helm hoeft af te zetten een mondkapje voor, je wordt er gewoon handig in en na een dag weet je eigenlijk al niet anders.

Tot ziens in Arlberg!

We mogen weer skiën!

Het was even afzien! Natuurlijk was het skiën op de borstelbaan een aardig alternatief maar met alle beperkende maatregelen misten we ook hier de echte wintersport sfeer.

Twee reizen hebben we moeten annuleren. Veel werk, maar gelukkig alles financieel keurig kunnen afwikkelen. Laten we het gauw vergeten en ons focussen op de vele mooie reizen die we nog mogen organiseren.

Deze eerste reis na Corona zal ongetwijfeld een heel speciale worden. Voor sommigen is het misschien wel twee jaar geleden dat ze geskied hebben. Voor anderen misschien de eerste vakantie in lange tijd. Zeker is wel dat we hier allemaal heel erg op zaten te wachten!

We verwachten tegen die tijd met nog weinig beperkende maatregelen om te moeten gaan. De meesten van ons zullen een vaccinatie gehad hebben of hebben eerder al Corona opgelopen waardoor ze voldoende anti stoffen zullen hebben. Er wordt momenteel in Tirol wel gesproken of de apres ski wellicht in andere vorm zou moeten. Voor ons maakt dat eigenlijk niets uit, wij proosten gewoon op weer een nieuwe mooie ski-dag en onze gezondheid bij of in ons eigen hotel (is nog lekker goedkoop ook!)

Afwikkeling annulering Clubreis 2020 Arlberg

Het was een bijzondere kennismakingsavond voor de reis van 2020. Terwijl ook in Nederland de eerste beperkingen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus werden genomen was het één dag vooraf al duidelijk dat Oostenrijk op slot zou gaan en de skigebieden zouden sluiten.

Hoewel de virtuele Clubreis 2020 op zich een beetje een pleister op de wond was hadden we toch het liefste met z’n allen in gezondheid een leuke ‘live’ skivakantie gehad.

Terwijl de één zijn betaalde bedrag al had afgeschreven en de ander wekelijks vroeg naar de status zijn we er binnen zeer redelijke tijd in geslaagd de reeds betaalde bedragen aan de lift-, busmaatschappij en het hotel terug te krijgen.

Ondertussen heeft iedereen een terugbetaling van zijn/haar reissom gekregen. In het bijzonder dank aan Max Falch van Hotel Alpina en BAK reizen Alkmaar voor de medewerking in de ook voor hen zeer zware financiële tijd.

Reis 2020 geannuleerd wegens Corona COVID-19 Virus

Helaas hebben we de reis die 27 maart 2020 zou vertrekken naar Sankt Anton am Arlberg moeten annuleren.

Alle deelnemers zijn vrijdag 13 maart via de mail en indien ze aangemeld waren via de groeps app op de hoogte gesteld.

De kennismakingsavond hebben we, ondanks dat de annulering al verzonden was evengoed laten doorgaan maar is gewoon een gezellige avond geworden. Het was goed om elkaar even te zien en te spreken.

Zoals het er nu naar uitziet wordt bijna de volledige reissom terug gestort. Het geld van de liftpassen is al terug, Hotel Alpina zowel als Bak Reizen hebben beiden toegezegd de reeds betaalde bedragen terug te storten. Hiermee zijn de hosting kosten voor de website en de georganiseerde knnismakingsavond de grootste kosten.

Zodra deze beide bedragen op onze rekening zijn bijgeschreven krijgen alle deelnemers de betaalde bedragen minus de genoemde kosten retour gestort.

Zodra dit afgehandeld is zullen we ons gaan bezighouden met de organisatie van een nieuwe reis in 2021.

Send Roderik to Canada!

Onze vriend en collega Roderik Wil graag eens helikopter skiën in Canada. Gelukkig heeft hij beloofd op tijd terug te zijn om met ons mee naar Sankt Anton te gaan en dus gunnen we hem dat van harte.
Hij moet hierin concurreren met twee andere Nederlandse freetraders. Natuurlijk geen echte concurrentie maar het kan soms raar lopen met verkiezingen.

Het maakt eigenlijk niet uit wat je van hem vindt. Mag je hem graag stem dan op hem door het filmpje af te zien en te liken. Vindt je Roderik eigenlijk helemaal niet aardig stem dan ook op hem en je bent hem minimaal twee weken kwijt!
Er kan dus maar 1 winnaar overblijven en dat ben jijzelf, en ach Roderik doe je er ook nog een plezier mee. Dus STEM NU.

Bekijk zijn filmje door op onderstaande afbeelding te klikken. Je wordt doorgelinkt naar Vimeo.

roderik_canada

Steilste piste van Europa eens proberen?

In verschillende ski gebieden komen we ze wel eens tegen ‘steilste piste van’. Wil je nu echt eens een steile piste van Europa bedwingen (of een andere uitdaging van je lijstje schrappen) geef je dan nu gelijk op voor onze clubreis.
Met stip op nummer 1 staat de Langer Zug in Lech met een hellingsgraad van 142%! De nummer 2 in Europa verbleekt hierbij. De Gamsleiten 2 in Obertauern heeft (slechts) een hellingspercentage van 100%.

Zoek je echte uitdaging? Sta je na een avondje apres ski ook wwer ’s ochtends vroeg op de piste? Probeer onze skireizen dan eens!

Conference van Jan

Met de gezellige reünie afgelopen zaterdag is het wintersportgebeuren 2015 al weer afgelopen. Hierbij zoals beloofd de tekst van mijn gehouden verhaal. Een goede zomer gewenst en tot ziens.

Lees verder

Vrijdag de 13e

Beste kamergenoten, Wie haalt het nu in z’n hoofd om vrijdag de 13e op vakantie te gaan. Onverantwoord toch? Wel nee. Daar worden wij niet warm of koud van. Bepakt en bezakt, alsof we 2 maanden op vakantie gingen, stonden we op de bus te wachten. Na enkele minuten kwam hij dan…de bus. De aller langste die er was. Maar niet lang genoeg voor al onze lange latten, koffers en tassen. De achterbank bracht uitkomst. Dus…konden we toch tijdig richting Oostenrijk vertrekken.

Na een paar uur was het dan zo ver. Bingo. Een zenuwslopend anderhalf uur volgde. De eens zo spraakzame bus veranderde plots in een doodstille touringcar. Met van tijd tot tijd rondvliegende cijfers. De spanning was te snijden. Soms horizontaal, dan weer verticaal. Ja zelfs diagonaal. Zelf zit ik altijd net naast de prijzen. Mijn mede passagier, zei terloops tegen me ook nooit iets te winnen met spelletjes. Tot mijn grote verbazing mocht hij maar liefst 2 x naar voren lopen om een prijs op te halen. Hoezo nooit geluk in het spel?

Eerlijk gezegd wordt ik van Bingo altijd ontzettend nerveus. Jullie? Ik heb een idee… laten we het volgend jaar helemaal anders doen. Laten we voortaan in plaats van Bingo met z’n allen gaan kwartetten. Het is natuurlijk wel effe wennen. In plaats van BINGO…. KWARTET roepen. Het klinkt overigens wel een heel stuk sjieker. Kwartettttt. Vinden jullie niet?

Overigens… zo’n nachtbus heeft eigenlijk best wel wat. Het is een geweldige manier om het verlangen naar je eigen bed tot een hoogtepunt te brengen. En als we uiteindelijk na vele uren in Pettneu arriveren hebben we onze eerste zonovergoten dag al te pakken. Want wat een geweldig weer hebben die week we toch gehad hé De weergoden waren ons goed gezind zou je geneigd zijn te zeggen. Maar….Niets is minder waar. Het is niet te danken aan de goden maar aan een van onze skivrienden. Hij vertrouwde mij toe dat hij altijd prachtig weer heeft in z’n vakantie. Waar en wanneer hij ook ook gaat. Echt altijd? Vroeg ik hem om er helemaal zeker van te zijn. “Ja, altijd!” Een goede gelegenheid om hem nu, namens iedereen, heel hartelijk te bedanken voor zo veel zonuren tijdens onze wintersport. Ik stel voor dat we hem in navolging van de skiwinnaar 2015 ook een schitterende geheel verzorgde virtuele wintersportreis aanbieden. Met bovendien 1500 virtuele Euro’s zakgeld. Nou, als je daar geen mooi weer mee kan spelen weet ik het ook niet meer. We waren overigens zo verwend met het weer, dat we op die ene wat mistige dag maar moeilijk uit de voeten konden.

Weten jullie nog van het spel dat we buiten voor het hotel hebben gespeeld? Een ballon op je voorhoofd tijdens het drinken van een klein glaasje! De diepere laag van dat spel werd me pas veel later duidelijk. Het had te maken met “ Veilig verkeer” Weet je wat de boodschap was? “Je moet blazen… als je je hoofd niet gebruikt met innemen van alcohol”

Zeg…Vonden jullie het eten in Alpina ook zo voortreffelijk! Natuurlijk wisten we het al van vorig jaar. Maar toch…het ene jaar is het andere niet. Ik weet niet hoe het jullie is vergaan maar ik heb zitten schransen alsof ik in weken niets te eten had gehad. Het gekke was hoe meer ik at hoe meer ik afviel. Echt waar. Dat bewijs leverde m’n weegschaal thuis. Gek hé. Waar moet dat uiteindelijk op uitlopen? Ik leef toch niet in omgekeerde volgorde? Vrienden, nu we het toch over eten hebben…Hebben jullie de ervaring van een van ons al gehoord?

Moet je luisteren…. Het was lunchtijd en ook hij ging, net als wij, zijn portie krachtvoer aan het buffet halen…. Met een dienblad boordevol kwam hij terug en plaatste het deels op tafel deels over de rand van de tafel. Wat er toen gebeurde tart iedere beschrijving. Het was een gebeuren waar het hele terras van stil viel en ademloos toe keek. Met 1 simpele maar krachtige neerwaartse beweging op het plateau kwamen niet lang daarna verse frieten, mayonaise, ketchup, goulashsoep en melk van Alpenkoeien als manna uit de hemel. Daar stond hij dan….. beduusd met de mix van al die etenswaren op hoofd en kleren. Bij alle terras-gangers viel hun mond wijd open. Waren ze getuigen van een wonder hier in de bergen van Sint Anton?. Ja vrienden wat maak je in een week wintersport toch veel mee hé.

Geweldige skitochten over blauw, rood en zwart, gezellige onderonsjes, luie momenten op terrassen, spannende Gastenrennen en niet te vergeten de après ski in restaurant Griabli. Met een gehoorschade vrij live optreden van de bekende groep “De alpen marmotten” zat de sfeer er goed in.
De duidelijk in het oog springende hoofdrol werd vertolkt door een tot abnormale proporties “opgeblazen 50er”. Maar iedereen is het ongetwijfeld met mij eens als ik de conclusie trek dat we een geweldige week gehad hebben. Hoe dat komt? Door ieder van ons….

Niemand uitgezonderd. Speciale dank aan hen die nauw betrokken waren bij de organisatie van deze week. In welke vorm dan ook. Namens iedereen heel hartelijk dank. Zelf heb ik het heel bruin naar mijn zin gehad. Alle reden om volgend jaar weer mee te gaan.
Wat doen jullie?… Gaan we met z’n allen? Ja? Maar dan wel op vrijdag de 13e

Bedankt voor jullie aandacht!

Jan van Holst

Top