Slalom

Dagelijks verzorgen we diverse lessen, op maat gemaakte clinic’s of privé lessen. Lessen en clinic’s zijn altijd in kleine groepen, afhankelijk van het niveau kunnen we o.a. freeride, buckels, slalom, carving, video of gewoon les op niveau geven. Alle lessen en clinic’s worden op alle niveaus gegeven! Tevens hebben we een gehele dag ingepland als ‘safari dag’. We trekken met een groepje onder begeleiding van twee leraren door het gebied waarbij we wat extra uitdaging zoeken. Afhankelijk van het skiniveau wordt er op of buiten de piste geskied.

Slalom clinic

Traditioneel sluiten we vrijdag de week af met een reuze slalom. Nu is het natuurlijk een ieder vrij om iets ander te doen maar natuurlijk gaat het eigenlijk nergens om en is het vooral fun om deel te nemen en elkaar aan te moedigen. Wil je de reuze slalom eerst eens trainen, wil je eens kijken of je ook zo snel kunt skiën als er een verplicht parcours staat probeer dan eens deze clinic.

Slalom piste afgezet met gaas

Theorie

Een slalom clinic beginnen we vooral met het lezen van de slalom. Zodra het iedereen duidelijk is hoe je de slalom moet skiën gaan we lekker rustig op een afgeschermd stuk piste oefenen met korte flexibele paaltjes. Met name doordat we gebruik maken van deze korte paaltjes krijg je sneller vertrouwen om je eens wat uit te dagen met je snelheid. Zowel boven bij de start van de slalom als beneden bij de finish staat een leraar welke via een walkie-talkie met elkaar in contact staan. Zowel bij de start als de finish kunnen we je dus de nodige aanwijzingen geven.

Start Hahnenkamm

Jip in de slalom

Technisch programma

De reuzenslalom heeft in de Alpenlanden een grote traditie. Doel van de slalom is om carvend om de palen te komen. We driften en snijden met lichaamsspanning en zijn dal open.

  1. skiën langs de taillering
  2. carven, buitenbeen strekken, binnenbeen buigen
  3. carven, afstand tussen bovenlichaam en bovenbeen (dij) verkorten
  4. omkanten over de dalski, omkanten over de bergski
  5. carven met glijden verbinden
  6. carven, basishouding
  7. carven, binnenstok mag niet in de sneeuw slepen
  8. stokken recht voor de heup, bergkant naar binnen drukken
  9. carven, stok in de rug
  10. uitsturen over de bergski