Clubreis 2022

Sankt Anton am Arlberg 2022

Eindelijk! Twee edities moeten annuleren wegens Corona. We mochten weer.

De informatie bij de kennismakingsavond was ‘geen mondkapje meer’. Jammer dat werd juist in onze week wee her-ingevoerd. Evengoed waren we allemaal zo happy dat we weer gezellig met z’n allen plezier mochten hebben in de sneeuw dat het allemaal niet meer uitmaakte.

Wat een genot om weer ’thuis’ te komen!

De reis

Immer interessant hoe veel bagage er uiteindelijk in een bus gaat! Natuurlijk was het voor iedereen al wat langer geleden dat ze op ski-vakantie waren geweest. Waarschijnlijk is er weinig keuze-stress geweest en heeft iedereen maar alles meegenomen, beter mee-verlegen dan on-verlegen..

Die arme chauffeurs hadden het al zo moeilijk, eerst vergeten ze Henk en Wiardi vergeten in Alkmaar. Vervolgens krijgen ze te maken met een berg bagage waar ze nog nachtmerries van krijgen. De Wolfskamer heeft haar visitekaartje afgegeven!

Aankomst in Arlberg

Ten einde meer spreiding van het vakantieverkeer te krijgen hadden we de reisdag op zaterdag. Eerlijk gezegd is dat zeer goed bevallen. Rustig op zaterdag pakken en relaxed de bus in.

De aankomst in Sankt Anton verliep dan ook lekker soepel. Snel een broodje bij de bakker, skipassen uitdelen en werkelijk iedereen stond ruim voor koffietijd op de piste.

Letterlijk en figuurlijk een mooie eerste ski-dag (met zomerse temperaturen in het dal) waarbij na terugkomst in het hotel een hapje en drankje er heerlijk in ging.

Ski lessen

Met één leraar minder dan andere jaren was het even puzzelen om iedereen in te delen zodat er behalve viel spaß ook nog wat weggezakte ervaring opgehaald kon worden.

Ondanks dat alle lessen op de borstelbaan tijdens Corona gewoon zijn doorgegaan hebben we dit jaar meer dan anders te maken gehad met ‘pijntjes en krampjes’, twee jaar geen sneeuw heeft toch behoorlijk zijn tol geijsd.

Misschien juist door de lessen en de relaxte sfeer hebben we normaal nauwelijks noemenswaardige blessures of ongelukken. Helaas viel dit jaar Frans gelijk in de ochtend voor de les uit met een spierblessure en is Dirk tijdens de les gevallen waarbij zijn schouder uit de kom schoot. (deze bikkel stond de volgende dag dus gewoon weer op de latten!)

Iedereen heeft in elk geval weer lekker op zijn eigen niveau zijn of haar ski technieken welke we aanleren op de borstelbaan weer in de sneeuw kunnen toepassen.

Twee jaar alleen lessen op de borstelbaan was leuk voor onze techniek maar nu konden we weer met een brede lach en met wat aanwijzingen vol vertrouwen de lastigste hellingen af.

Daarvoor dragen we nu vrolijke kleuren!
Groepsfoto 2022

Een afwisselende week

Begonnen we de week met zomerse temperaturen we eindigden met een pak verse sneeuw.

Waar het bij de reguliere lessen nog prachtig zonnig was, sloeg dit op de dag van de safari compleet om. Mist en niet zo weinig ook. Waarschijnlijk zijn sommige groepen 10 keer dezelfde helling afgegaan zonder het te weten, meer dan 4 meter zicht was er af en toe echt niet.

Het werd vervolgens weer koud en (nog leuker) we kregen verse sneeuw. De laatste twee dagen waren dan ook weer geweldig. Zeker de laatste dag een redelijk grote groep nog een hele lange en mooie tocht kunnen maken. Hier en daar een kras op de ski maar met een dergelijke WOW factor lag niemand daar wakker van.

Dat willen we toch allemaal?

De mascotte

Vaste gast de laatste jaren is Olaf. Zon, sneeuw of apres ski, Olaf mist niets. Zelfs als de ijspegels aan zijn neus hangen blijft hij een glimlach op ieders gezicht toveren.

Hoewel de apres ski in dit ‘net nog Corona jaar’ echt wel anders was hebben we Olaf hier en daar toch wel wat minder stabiel zien lopen. Olaf had behalve Jägemeister nog wat andere drankjes ontdekt die eigenlijk ook wel erg lekker waren..

Verse sneeuw collectie

Komend najaar te verkrijgen by Heino in Bussum!

Wie houdt er niet van een quiz? Deze keer zeker de moeite waard. Heino had alvast een voorproefje van zijn nieuwe sneeuw gerelateerde collectie meegenomen. De overhemden, onderdeel van een complete collectie met leuke ski thema’s zijn in het najaar van 2022 bij hem in Bussum te verkrijgen. De quiz-winnaars kregen ze alvast cadeau!

By Heino Bussum

Het was hier fantastisch

Natuurlijk kwamen we om te skiën. Alles was deze editie net even anders. Eén ding blijft altijd hetzelfde: het bier smaakt fantastisch en met vrienden is het altijd gezellig!

Was het maar al vast weer zo ver.

Gezondheid!