Clubreis 2018

Saalbach-Hinterglemm 2018

Een goed begin is het halve werk!
Wellicht mede door de mega opkomst op de kennismaking / informatie-avond, zonder al te veel problemen paste alles in de bus. Met zelfs nog een paar plekken vrij een lekker relaxte reis naar het Salzburgerland. Skiënd tot bijna voor de deur van het hotel, hoe veel beter moet het nog zijn?

De reis

Een uurtje eerder dan vorig jaar reden vertrokken we vanaf de Skiclub in Huizen. Sinds twee jaar is de bus-bingo aangepast. Iedereen heeft prijs in beide rondes. Belangrijk was wel weer de controle door notaris W. Bosch waardoor fraude niet mogelijk was. Een en ander werd weer leuk aan elkaar gepraat zodat de avond snel voorbij ging. De reis verliep op rolletjes! Om 8:00 uur stonden we bij het hotel! Het ontbijt stond al klaar en de skipassen konden worden uitgedeeld. Wie klaar was kon gaan voor een rustig dagje glijden.

Zondag eerste lesdag!

Na verzamelen bovenaan de Schönleitenbahn en een leuke groepsfoto te hebben gemaakt gingen de lessen van start. Met vier leraren en vijf lesgroepen had steeds een andere groep in de middag les. De sneeuw was goed en het feest kon beginnen. In de lessen werden de puntjes op de ‘i’ gezet en bleek dat er nog voor iedereen wat te halen viel. In de middag een lesgoep en twee clinics voor buckels op laag niveau en hoe ga ik nu om met die vervelende bulten op de piste zonder dat ik al te moe word.
Na een heerlijke dag was er bij de bar in het hotel weer tijd voor een hapje en een drankje en voor anderen een heerlijk bezoek aan de wellness. De hoteleigenaren Andrea en Gunter zorgde als vanouds voor een gemoedelijke sfeer en een heerlijk diner.

Realaxen
Relaxen

Techniek bijschaven

Maandag en dinsdag werd er serieus weer in de lessen en de clinics aan techniek gewerkt, ieder op zijn niveau en in de clinics naar wens.

Blij dat ik glij
Blij dat ik glij

Dinsdagavond na het eten hadden we een fakkeltocht richting de kinderhelling waar een wedstrijd sleetje rijden georganiseerd werd.
De bedoeling was dat er één iemand op het sleetje ging liggen en dat deze door iemand anders of meerderen met een flinke zwieper de helling af werd geduwd. Wie dit durfde en het verst kwam had gewonnen.
De prijzen, twee leuke sport/vrije tijds tassen, die te verdienen zijn, waren beschikbaar gesteld door ByHeino heren mode Bussum.

Groepsfoto 2018
Groepsfoto 2018

Safari woensdag

De safari ging dit jaar alle kanten op. Voor de woensdag dag en de donderdag was Geri, een zeer vriendelijke Staatlich geprufter Hongaar uit Oostenrijk, ingevlogen. Met voor twee groepen wat techniek met Geri en een toertje met Wiardi had deze woensdag een iets ander karakter dan dat we gewend waren maar zeker vernieuwend!

Traditioneel werd de safari afgesloten met de Apres ski die voor een aantal weer in een waar feestje uitliep.

Ongerepte hellingen
De allersteilste hellingen 🙂

Off piste

Al zijn er soms de mooiste pistes te vinden, ongeprepareerde afdalingen blijven toch altijd verleidelijk. Gelukkig zien we ook bij onze gasten steeds meer lawine protectie. Een juiste afweging maken blijft toch vaak het allerbelangrijkste.

Blij
Wel of niet?

Hecherhuette

Apres ski natuurlijk voldoende in Saalbach. Hecherhuette kwamen we tegen op de laatste afdaling terug naar ons hotel, probeer dan maar eens ‘nee’ te zeggen.

Hecherhuette