Covid-19 maatregelen in Arlberg

Ik krijg voortdurend allerlei berichten doorgestuurd waarbij je het idee krijgt absoluut niet welkom te zijn in Oostenrijk. Het tegenovergestelde is waar, zeker nu wordt je overal als zeer gewaardeerde gast ontvangen.

Zelfs tijdens de Lockdown in Oostenrijk hebben we heerlijk geskied, hadden we geen enge grenscontroles, alleen maar lege pistes…

Nu lees ik boosteren en quarantaine. Het wordt de vakantieganger helemaal niet zo lastig gemaakt. Zelfs vakantiegangers die per vliegtuig vanuit ‘risicolanden’ arriveerden hadden geen extra controles. Persoonlijk zou ik zeker voorafgaand aan mijn reis een PCR test laten doen maar hierop ben ik ook geen controles tegengekomen.

Wel geldt er een streng 2G beleid. Je bent volledig gevaccineerd en je laatste vaccinatie is niet ouder dan 9 maanden of je hebt de afgelopen 6 maanden Corona gehad en hebt hiervan een herstelbewijs.

Zonder een internationale QR code kom je gewoon de grens over, kun je echter geen hotel boeken, geen restaurant of niet essentiële winkel bezoeken en mag je niet eens een kop koffie in een benzinestation drinken.

Verder moet je eigenlijk overal zodra je rondloopt binnen en op zeer drukke buitenlocaties een FFP2 mondkapje dragen. De controle hierop is een stuk strenger dan in Nederland.

Het laten zien van een QR code went zeer snel. Een mondkapje draag ik liever ook niet, maar ik moet zeggen, als dat nu het ergste is. Met een simpele aanpassing aan je ski-helm heb je in de skiliften heel snel zonder dat je je helm hoeft af te zetten een mondkapje voor, je wordt er gewoon handig in en na een dag weet je eigenlijk al niet anders.

Tot ziens in Arlberg!