Video

Dagelijks verzorgen we diverse lessen, op maat gemaakte clinic’s of privé lessen. Lessen en clinic’s zijn altijd in kleine groepen, afhankelijk van het niveau kunnen we o.a. freeride, buckels, slalom, carving, video of gewoon les op niveau geven. Alle lessen en clinic’s worden op alle niveaus gegeven! Tevens hebben we een gehele dag ingepland als ‘safari dag’. We trekken met een groepje onder begeleiding van twee leraren door het gebied waarbij we wat extra uitdaging zoeken. Afhankelijk van het skiniveau wordt er op of buiten de piste geskied.

Video clinic

Met onze camera leggen we meerdere afdalingen met een bepaalde opdracht vast. Aan het einde van de dag bekijken we alle afdalingen op een levensgroot scherm in het hotel. Hoofdfouten in houding worden zo pijnlijk duidelijk. Nog dezelfde avond kun je de dvd met je afdalingen mee krijgen om nog eens voor je zelf na te zien.

Theorie

Natuurlijk zijn we allemaal wat nerveus zodra er bewust opnamen van ons gemaakt worden. Basishouding en basistechniek zullen echter niet anders zijn dan ze normaal zijn. We vragen je een aantal afdalingen te maken met verschillende opdrachten. Deze kunnen variëren van korte bochten, lange bochten tot buckels of freeride. Allen natuurlijk afhankelijk van je eigen niveau. Belangrijk is om bewust te worden van je eigen hoofdfout(en). Niet altijd is dit makkelijk te zien tijdens een afdaling op normale snelheid, van afstand waargenomen en zeker erg lastig om je er zelf bewust van te worden. Door de filmbeelden op een groot beamer scherm af te spelen, te vertragen of stil te zetten zal je een hoop duidelijk worden.

Duidelijke analyse

Opname met video

Fouten analyse

In feite proberen we enkel op hoofdzaken een foutenanalyse te maken. Het is natuurlijk fantastisch om te horen dat je meer naar voren toe moet, maar waarom wordt dit geroepen en wat moet je er verder mee, dat is wat we je willen laten zien met de video beelden van jezelf.

De belangrijkste problemen op een rij:

  1. Angst.
  2. Naar achteren hangen.
  3. Naar binnen ( de berg) hangen.
  4. Geroteerd staan.
  5. Gestekte benen.
  6. X beenstelling.
  7. Tegen draaien.
  8. Positie van de ski’s ten opzichte van elkaar.
  9. Naar voren gebogen.
  10. Stokinzet.