Onderhoud

Dagelijks verzorgen we diverse lessen, op maat gemaakte clinic’s of privé lessen. Lessen en clinic’s zijn altijd in kleine groepen, afhankelijk van het niveau kunnen we o.a. freeride, buckels, slalom, carving, video of gewoon les op niveau geven. Alle lessen en clinic’s worden op alle niveaus gegeven! Tevens hebben we een gehele dag ingepland als ‘safari dag’. We trekken met een groepje onder begeleiding van twee leraren door het gebied waarbij we wat extra uitdaging zoeken. Afhankelijk van het skiniveau wordt er op of buiten de piste geskied.

Ski onderhoud

Lekker en ook goed skiën begint bij goed materiaal. Je besteed veel aandacht aan het kopen van de juiste ski en schoen. Zonder voldoende onderhoud haal je echter nooit het beste uit je ski naar boven. Een goed gewaxte ski glijd niet alleen beter maar draait ook makkelijker. Ski onderhoud is zeker geen vervelende klus. Met de juiste tips ga je meer over het gedrag van je ski begrijpen en kun je op termijn zelfs een boel geld besparen.

Waxbout

Slijpen en waxen

Tuning:
Onder tuning verstaat men het onder een hoek slijpen van de onderkant. Dit is wederom afhankelijk van het type skiër en ski’s.

Borstelen/polijsten:
Is nodig om de overtollige wax uit de groeven, de structuur van het belag, te krijgen. Deze groeven zorgen voor een snelle afvoer van water. Als deze groeven nog vol met wax zijn treed er sneller een zuigende werking op tussen de ski, de waterfilm en de sneeuw wat ten koste gaat van de snelheid.

Wax clinic

Onderhoudsmiddelen

Toko en Swix hebben beide een zeer uitgebreid assortiment aan onderhoudsmaterialen. Uit de uitgebreide handleidingen kunnen we veel leren over onderhoud. Let wel uiteindelijk zullen de meesten van ons direct al het verschil voelen met enkel een vijltje langs de kanten en een beetje wax maar als je eenmaal gewend bent aan een goed geprepareerde ski wil je ongetwijfeld meer…

Voor een uitgebreide handleiding in pfd van de betreffende fabrikanten klik op de logo’s.

Swix toko

St Anton am Arlberg

Agenda

Clubreis 2019

Wanneer: 23 t/m 30 maart 2019

Waar: Sankt Anton am Arlberg
Skigebied: Arlberg (Tirol - Oostenrijk) Vertrek: 22 maart 2019 om 21.00 uur
Terug: 31 maart 2019 rond 06.00 uur

Skigebied

Klik op de afbeelding voor de interactieve ski kaart van het skigebied Arlberg (o.a. Sankt Anton, Zürs, Lech en Warth)

pisteplan_stanton

Foto’s uploaden of downloaden

Foto's van je Clubreis uploaden of downloaden? Wil je weten hoe dit moet, klik dan even hier.

Foto's van de reis van 2018 kun je hier downloaden